Racitura moldoveneasca de porc

de DIANA B in Porc, 31 Ian 2011 | 13319 vizualizari

 

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

 

INGREDIENTE

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura moldoveneasca de porc:

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .

Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .

Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare

Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .

Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .

Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .

Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .

S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura moldoveneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

12.03.2011, 10:18

carla27carla - ATENTIE ! daca le pui fierbinti in frigi , s-ar putea sa-i faca ceva probleme

marcela1979 1

12.03.2011, 10:21

nu au fost fierbinti ca le am lasat pe balcon prima data pana s au racit si apoi le am pus in frigider

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc